Ingrijire haine de blana

Ingrijire haine de blana

Tu îți îngrijești haina de blană în mod corespunzător?

Odată cu tranziția anotimpurilor crește entuziasmul de a înlocui garderoba veche cu una nouă. Iar haina de blană este un articol must-have pentru sezonul de toamnă-iarnă. Te va proteja cu succes de frig și îți va oferi acel plus de eleganță după care tânjești.

Astfel, oricine poate arăta bine indiferent de vârstă într-o nouă haină de blană premium, fabricată din materiale de cea mai bună calitate. În topul listei se află combinația de piele și blană naturală, lucrate cu o atenție deosebită la nivelul cusăturilor, al îmbinăturilor și al finisajelor. Singurul lucru necesar pentru a te bucura corespunzător de alegerea făcută e să-ți îngrijești haina corespunzător. Iată cum să procedezi în ceea ce privește mentenanța unei haine de blană.

Evită expunerea în soare sau în medii cu umezeală

Doi dintre cei mai mari inamici ai cojoacelor, a paltoanelor sau a vestelor de blană sunt soarele și umezeala. Când o haină este expusă în mod constant la aceștia există riscul ca pielea să capete un aspect nedorit, cu pete, decolorări, ba chiar mucegai. Prin urmare, recomandat este să eviți depozitarea prelungită a acestora în astfel de medii.

Folosește doar soluții speciale pentru curățare

Neatenția și nerăbdarea pot afecta de asemenea aspectul unei geci de blană. Cu toate acestea, orice haină se poate păta cu diverse, iar dacă acest lucru se întâmplă și cu geaca ta nu trebuie să intri în panică. Optează pentru curățarea acesteia folosind doar soluții specializate pentru natura materialelor din care e confecționată sau solicită ajutorul unei curățătorii specializate. Agenții de curățare mult prea agresivi pot afecta materialul gecii și să fie ulterior necesar să investești în restaurarea acesteia. Mai presus nu sunt nici periile sau bureții abrazivi care pot duce la deteriorarea hainei. Așa că, de ce să riști? Folosește doar detergenți concepuți speciali și bureți care curăță delicat.

Ingrijire haine de blana – Asigură-te că geaca ta se usucă în mod natural

Mix-ul de materiale dense pot necesita într-adevăr un timp îndelungat de uscare. Dar soluția este în niciun caz expunerea directă la soare, fierul de călcat, feonul etc. Unele lucruri au nevoie de timp pentru a putea fi duse la bun sfârșit în mod corespunzător. La fel și geaca de blană. Așeaz-o pe un umeraș și pune-o într-o cameră aerisită oferindu-i timp pentru a se usca complet. În acest fel vei preveni inclusiv apariția cutelor inestetice.

Iar dacă nu ai încă o haină de blană, achiziționează-ți chiar acum cele mai frumoase modele de la Betea Impex unde găsești multe opțiuni cochete la un preț avantajos.